Tuesday 14 May 2013

meetloaf

اليوم الثانى :) 

ميت لووف

عملت على الغدا ميت لوف طريقتها سهلو اوى وبطلع حلوة اوى انا عاداً مش من محبى اللحم المفروم بس دى كانت مختلفة 

جبت نص لحم مفروم وحطيت عليه بيضه وملح وفلفل وجوزة الطيب وبصلة مفرومة وبقدونس لو حابين وبعدين حطيتهن فى صينية مستطيلة ونضغط عليها كويس 
(وممكن اوى نعملها فى قالب الكب كيك وهتطلع شبه الكب كيك وبيبقى شكلها تحفه )
وبعدين نغطيها بورق فويل لندخلها الفرن لمدة 45 دقيقة وبعدين نشيل الفويل ونسيبها لحد ماتستوى تقريبا هتاخد ساعة كمان بس الوقت بيختلف حسب حرارة الفرن 

نصيحة وانتى بتجيبى اللحم المفروم بلاش يكون فى دهنة كتير عشان مايعملش ريم كتير ومش بيطلع حلو 

لو حابه يكون جمبها صوص جربى الصوص دا 

2 ملعقة مستردة و2 ملعقة كاتشب وملعقة عسل نحل 

ممكن نعمل معاها مكرونة بالبشاميل او مكرونة بالصلصة او زى ماتحبوا 

الحلو 

براونيز 

واحد وربع كوب شيكولاتة خام يذاب فى ذبدة ( فى حمام ماء )
2 بيضة وفانيليا ونصف كوب سكر 

نضرب البيض مع السكر مع 2 معلقة كبيرة كريمة 
ونحط اللدقيق فى مصفاه مع البيكنج بودر وبعدين نحط الشيكولاتة الخام ونحطهم فى صينية وندخلها الفرن ( لازم يكون الفرن سخن من قبلها ) وونسيبهم تقريباً نصف ساعة 

2 comments:

  1. تسلم ايديكى. حاجربها ان شاء الله. و الطريقة سهلة

    ReplyDelete