Sunday 12 May 2013

طبق سلطة :)


لما تصحى من النوم وتلاقى الفطار متحضر  وتلاقى طبق سلطة بالجمال  دا 

اكيد اليوم كله هيبقى حلو وهتحس ان عندك طاقة ايجابية كبيرة وهتعوز تطلع احسن ماعندك 

دا الى حصل تقريبا 

قمت الصبح لاقيت الطبق دا :) 



قولت مابدهاش بقى على الغدا لازم اعمل حاجة هو بيحبها وابدع فيها :D 
ماشى هى مش حاجة صعبة انا عارفة بس طلعت تجنن :)
 انهــــا 
بامية باللحمة 
طيب هكتبلكم المقادير الاول هبدأ بتجهيز اللحمة 

هنحط حله فيها ماء على النار ونحط فى الماء فلف اسود وملح وجوزة الطيب وحبها  وورق لورى ومستكة عود قرفة بصلة ثمرة طماطم وثوم  وفلفل اخضر حامى لو حابين
اول ماتغلى نحط اللحمة ونسويها نص سوه عشان عتكمل سواها بعد كدة مع البامية 

نجيى بقى للبامية 

 هنجيب بصلة ونبشرها ونشوحها على النار ثم نضيف 2 ملعقة كبيرة صلصة ونضيف كوب من مرق اللحم الى عملناه  وشوية زيت ونسيب الصلصة لحد ماتتسبك 
نحط ملح وفلفل وبعدين نحط البامية ونحط اللحمة قرب ما البامية تستوى نحط فص ثوم مبشور 

الأرز بالشعرية
نغسل 2 كوب من الارز جيداً وونسيبة فى الماء ساعة تقريباً 
حله على النار وفيها معلقة سمن وبعدين لما السمن تقدح نحط الشعرية لحد ما لونها 
يحمر نحط 2 كوب ماء ولما يغلى نحط الأرز ونوطى النار عليها لحد مايستوى 

سلطة يونانية

الطماطم  تقطع دوائر
خيار يقطع دوائر 
طماطم شيرى
بصل حلقات
فلفل اخضر حلقات 
شبت 
نعناع
زيت زيتون 
خل تفاح 
ملح 

طبعاً نسيبها شوية عشان المكونات دى تمتزج ببعض وتتبل :) 

الحلو 
تيجر كيك 
انا بحب اوى اعمل الكيك بالبن الرايب بيبقى تحفة  جربوه على ضمانتى :) 

انا فى الكيك بخلط المقادير السائلة الاول وبعدين بضيفها على المقاديير الصلبة 
 فى الاول هنجيب بوول ونحط كوب زبدة سايلة او زيت لو عايزين ووكوب ونصف سكر و 3 بيض وفانيليا ونخلطهم كويس اوى لحد مايبقى ملمسهم كريمى وبعدين نضع كوب لبن رايب 

نيجى بقى للمقادير الصلبة هجيب 2 بوول واحد هحط فيه 2 ونصف كوب دقيق ومعلقة صغيرة بيكنج بودر وذرة ملح والبوول الثانى هحط فيه اقل من صف كوب دقيق ومعلقة كاكاو ( انا بستخدم هنتز طعمة حلو اوى ) ممكن تستخدمه نيسكويك طعمة احلى من الكاكاو الخام بصراحة انا مش بيظبط معايا الخام دا 
بس لو هتستخدمه نيسكويك يبقى تحطوا اكتر من معلقة تقريبا 3 كيس صغير عشان دا بيبقى خفيف شوية ونحط برده ذرة ملح ونصف معلقة بيكنجبودر 
وبعدين نحط بقى الخليط السائل الى عملناه فى الاول لحد ما نوصل للقوام الى احنا عايزينه فى الاتنين 

نجيب صنية الى هنعمل فيها الكيك ونغطيها بالزيت وبعدين شوية دقيق عشان نعمل طبقة عازلة او لو حابين استخدموا ورق زبده 

 ونبدأ نحط  ملعقتين من الخليط الابيض ومعلقة من خليط الشيكولاته  وها كذا


اهم حاجة فى الفرن لازم يكون سخن على 180 تقريباً واوعوا تفتحوا عليها الفرن اول نصف ساعة ونشغل الفرن من تحت بس تقريبا هتاخد ساعة :) 


No comments:

Post a Comment